Statul român
Statul român - inamicul nostru public numărul 1

De aproape 30 de ani ne-am obișnuit ca statul român să fie inamicul nostru public numărul unu! Dacă ar putea, ne-ar lua tot, chiar și viața! Ne-a lăsat să respirăm și ne obligă să plătim impozite peste impozite! Altceva in afara suprafiscalizarii nu ne oferă . Când ne dă cu o mâna, ne ia înapoi cu trei! Statul român e un părinte corupt, cinic, nepăsător, batjocoritor! Lipsurile și dificultățile economice ne-au învrăjbit ! Ne-au făcut ușor de condus, de manipulat! Nimeni nu poate ieși prea mult în față! Imediat este pus la stâlpul infamiei!

Cunosc foarte mulți oameni de afaceri curați, cu reușite uluitoare și care plătesc impozite uriașe, îngroziți, însă, de posibilitatea ca cineva să-i laude în public și să-i dea drept exemplu! În țara asta niciun om bun nu scapă nepedepsit!

Soluții pentru o creștere economică rapidă … chiar există! Vă dau astăzi trei:

  • reducerea TVA de la 19 la 9 la sută (la alimente taxa poate fi redusă până la 4%);
  • diminuarea impozitului pe profit de la 16% la 10%
  • amnistia fiscală pentru toți posesorii de mari averi (asupra cărora planează suspiciuni de încălcare a legii), cu condiția ca, odată recunoscută averea lor, inclusiv cea nedeclarată, să nu mai săvârșeasca infracțiuni, iar 35 % din avere să fie investite în economia românească (turism de exemplu)!

La ce ne folosește faptul că unii granguri fac doi-trei ani de pușcărie, iar prejudiciul nu e recuperat vreodată? Câți bani negri ar ieși la suprafață, dacă s-ar aplica aceste măsuri? Cât de repede ar crește investițiile? Ce beneficii ar fi pentru forța de muncă? Imposibil de estimat, dar cu siguranță efectele ar fi mai mult decât pozitive!

P.S. Distribuie! Poate reușim să schimbăm ceva!
 
Sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here