O țara se conduce ca o companie . Pe criterii de eficientă . Echipa guvernamentală trebuie sa fie formată din manageri . Fiecare minister trebuie sa aibă in frunte o echipa de profesioniști sau un profesionist cu un proiect coerent . Un proiect de la A la Z  care sa cuprindă tot ce se va întâmpla in anii de mandat . In fruntea ministerelor sau a Guvernului nu au ce sa caute indivizi care nu au activat in medii competitive ! Dacă ai lucrat numai  la stat, nu ai ce sa cauți in fruntea unui minister . Cum sa iei decizii care sa influențeze mediul privat , când tu nu înțelegi acest domeniu ?  Miniștrilor si echipelor acestora trebuie sa li se  permită încasarea unor “onorarii de succes” in cazul in care conving societăți sau companii sa investească bani in diverse sectoare economice !  Onorariile de succes ar trebui acordate și celor care au reușit sa aplice pas cu pas fiecare punct din proiectul pentru care au fost desemnați  in fruntea unor ministere sau in anumite demnități sau funcții publice .
         Ai adus bani către comunități , adică ai convins antreprenori sa investească bani care sa ducă la progresul sau bunăstarea unor comunități , îți iei legal niște bani . Punct ! Trebuie sa înțelegem ca demnitarii ăștia , fie ei și miniștri , parlamentari , prefecți , primari , consilieri de tot felul , toată pleiada de funcționari publici , nu traiesc din salariile pe care le primesc . Sunt prea mici pentru ei ! Din cauza asta spre astfel de funcții, demnități se îndreaptă cu precădere cei care nu au o problema sa fure sau sa eludeze legea .  Ăștia fura sau iau șpăgi si nici nu aduc bani către comunități sau mediile de afaceri . Mulți dintre ei sunt doar “golani” cu funcții ! Ia da-le , tu , Statule roman , salarii mai mari și posibilitatea sa încaseze “onorarii de succes “  cu condiția sa contribuie prin deciziile lor la binele public … Vei vedea , Statule , cum atragi astfel managerii adevărați spre astfel de funcții ! Cum e in mediul privat ? Ești eficient , aduci beneficii companiei ? Primești bonusuri , prime , măriri de salarii . Acest sistem trebuie introdus urgent și in sistemul funcțiilor publice !
          Pana acum politicienii romani au creat un sistem de administrare publica penibil, de cumetrie , care s-a întors împotriva lor .  In plus , din dorința de a-și obstrucționa adversarii politici  au înființat instituții menite sa-i căsăpeasca pe aceștia , însă rezulatatul a fost o paralizare a mediului politic și afectarea gravă a celui economic .
            Care ar fi una din soluțiile necesare pentru eficientizarea aparatului decizional  de stat ?  Legea lobby-ului .  O lege a lobby-ului completa  , reala, autentica .  O lege care sa permită , printre altele , inclusiv miniștrilor, parlamentarilor și funcționarilor din aparatul administrativ sa încaseze onorarii de succes , pentru ca acest fapt ar atrage profesioniștii spre aceste funcții . Chestia asta ar putea fi un factor de diminuare a corupției . Unii ar putea spune ca astfel se va legaliza traficul de influența și ca mita va deveni impozabilă . Ma doare in pix, atât timp cât vor veni bani către comunități , in loc sa se ducă in conturile secrete ale mahărilor politici .
             Banii ar fi la suprafața , ar fi impozabili , profesioniștii ar intra in aparatul de stat( tentați de salarii mai atractive și de aceste “onorarii de succes “ și toată lumea ar fi mai fericita . Prieteni , capitalismul este un lanț de interese private . Înțelegeți asta ! Dacă aceste interese private ar deservi romanul, care ar fi problema ? Eu zic ca ăștia de vor sa treacă prin Parlament o lege a lobby-ului care nu va permite demnitarilor și funcționarilor publici sa încaseze onorarii de succes, nu fac decât sa perpetueze un sistem mafiot , de cumetrie ! Ar fi o noua lege fără rost intr-o țara fără sens !
Sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here