Cinci zile pe săptămână
Cinci zile pe săptămână - de Mădălin Ionescu

Cinci zile pe săptămână ne înghesuim în mașini, în autobuze, tramvaie, în trenuri așteptând ca în weekend să se întâmple ceva care să ne scoată din rutină! Ceva care să ne salveze! De obicei nu se întâmpla mare lucru! Și o luam de la capăt!

Muncim deseori de la nouă dimineața la nouă seara, iar când ajungem acasă nu mai avem energie și timp pentru persoana iubită (pe care am găsit-o cu mare greutate și după multe eșecuri) …

Mâncăm alimente la cutie, cumpărate de aiurea, uităm să ne sunăm părinții, fratii, apropiații! Ne spetim un an pentru un concediu de o lună, iar banii ne ajung doar pentru maxim 10 zile de vacanță! Suntem mai roboți decât roboții! Măcar ăștia fac cu plăcere ce știu, ce au fost programați! Noi avem deseori joburi pe care le detestăm! Plătim o viață rate la banca, acceptând astfel statutul de sclavi ai sistemului! Sclavi ai statului român, ai bancilor, sau a mai știu eu cui!

Și numim asta viață! Știu, e greu să-ți recuperezi viața, dar, dacă nu încerci, nu vei trăi cu adevărat … niciodată! Trăiește și nu vei regreta! Distribuie, dacă ți-am răscolit sufletul!

Sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here